--> Чому у кремлі бояться 9 травня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому у кремлі бояться 9 травня

0
Чому у кремлі бояться 9 травня
Кремль, ймовірно, сподівається обмежити святкування 9 травня, щоб приховати деградацію російської армії та уникнути ймовірного невдоволення через великі втрати у війні проти України, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW), пише Радіо Свобода.

«Кремль, ймовірно, сподівається обмежити типові події 9 травня, щоб приховати деградацію російської армії, оскільки такі події демонструють передову російську військову техніку, значна частина якої або критична для російських операцій в Україні, або була знищена за 14 місяців виснажливих боїв. Кремль також, ймовірно, сподівається стримати події 9 травня через побоювання, що святкування вшанування загиблих військовослужбовців можуть стати потенційним джерелом внутрішньої негативної реакції на високу кількість втрат Росії в Україні», – йдеться у звіті.

В ISW припускають, що російські чиновники, ймовірно, використовують удар безпілотника по Кремлю для збільшення скасувань парадів до Дня перемоги 9 травня.

За даними ЗМІ, паради до Дня перемоги 9 травня скасували щонайменше в 21 місті Росії. Зокрема, серед тих, хто відмовився від парадів «з міркувань безпеки» – Калуга, Рязань, Орел, Саратов, Липецьк, Єлець і Тюмень. Як причини вказуються, наприклад, «поточна ситуація» або «щоб не провокувати супротивника великою кількістю скупчення техніки та військовослужбовців» у центрі міста.

3 травня російська влада звинуватила Київ у нічній атаці дронів на Кремль. На кадрах, поширених у соціальних мережах 3 травня, видно, як дрон детонує біля флагштока на вершині будівлі Кремлівського палацу в Москві. Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Москва розцінює цю атаку як «сплановану терористичну акцію та замах на президента Російської Федерації».​При цьому в Кремлі уточнили, що Путіна не було в Кремлі під час нападу, тому він не постраждав. В Офісі президента України заперечили причетність до атаки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні