У ЗСУ попередили українців про високу загрозу

0
У ЗСУ попередили українців про високу загрозу
Вороже корабельне угрупування в Чорному морі продовжує маневрувати, змінювати місця свого базування та виконання завдань, а також кількість та якість складу.

Так, станом на ранок 5 травня в акваторії розташовані 8 кораблів, які умовно підсилені одним ВДК та одним ракетоносієм, пише 24 канал.

Про це розповіла речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк. Вона зазначила, за ніч ворог зменшив кількість ракетоносіїв з двох до одного і він може нести до 8 "Калібрів". Тому загроза є.

"Все-одно у цьому випадку ми оцінюємо рівень загрози удару високим. Оскільки 8 високоточних ракет – 8 уражених цілей може бути. Але якщо зробити похибку на влучність нашої ППО, то напевно ні. Але загроза є загроза", – відзначила речниця.

Наталія Гуменюк про ситуацію в акваторії Чорного моря: дивитись відео

Ворог маневрує
Росіяни продовжують маневрувати і в них споряджені ракетоносії. Так, позаминулої ночі, коли окупанти здійснили масовану атаку на Україну, на чергуванні перебували 4 надводні ракетоносії зі спорядженням до 32 ракет, відзначила Гуменюк. Вона додала, що ворог готовий переступити ту свою червону межу недоторканного запасу, аби завдати чергового удару.

"Крім того вони вдаються до комбінованої тактики із застосуванням ракет різного базування. Тобто повітряного, підводного і також використовують "Шахіди". Продовжують виснажувати нашу ППО, для тобто, щоб на дрони витрачалися запаси снарядів, якими ми себе можемо захистити і це може означати, що готуються до чогось більш потужного", – припустила спікерка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні