В Україні можуть звільнити зі служби ще одну категорію чоловіків

0
В Україні можуть звільнити зі служби ще одну категорію чоловіків
Родичі загиблих чи зниклих без вісти можуть звільнитися з ЗСУ.

Про це йдеться у законі № 8009 "Про внесення змін до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", який 3 травня ухвалили народні депутати, пише Апостроф.

Право на звільнення за сімейними обставинами тепер мають військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, та військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом.

Це стосується випадків, коли їхні близькі родичі загинули або зникли в ході "заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони", "відсічі та стримування" агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування агресії РФ проти України під час воєнного стану.

"Таким чином будуть досягнуті рівності між особами, які вже є військовозобов'язаними, та особами, які на зазначеній вище підставі, не підлягають призову на військову службу під час мобілізації відповідно до положень статті 23 закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні