«Чуєш, к*рво, йди звідси»: чоловік біля меморіалу напав на журналістку. ВІДЕО

1
«Чуєш, к*рво, йди звідси»: чоловік біля меморіалу напав на журналістку. ВІДЕО
У Полтаві чоловік накинувся на редакторку видання "Коло" Тетяну Цирульник та вдарив її в обличчя.

Інцидент стався у вівторок, 9 травня, біля Меморіалу солдатської слави упід час покладання квітів, пише ТСН.

Конфлікт розпочався із суперечки між журналісткою та полтавцем, який тримав портрет свого загиблого батька, пише Полтавщина.

9 травня до Меморіалу солдатської слави підходили поодинокі полтавці та покладали квіти до підніжжя фігури солдата-визволителя.

Біля меморіалу стояв Євген Терещенко (так чоловік представився журналістам), який тримав фото свого загиблого батька. Журналістам він повідомив, що його батько Олексій Антонович Терещенко загинув 28 грудня 1944 року в Угорщині, де похований у братській могилі, та зазначив, що його акція не пов'язана з кремлем.

Присутня журналістка видання "Коло" Тетяна Цирульник назвала це російськими наративами, адже це проросійська акція "Безсмертний полк".

На суперечку дуже агресивно відреагував чоловік (який пізніше представився поліції як Віталій Бурмака).

На відео, яке опублікував автор проєкту “Свобода Слова” Віталій Скобельський, видно, що Тетяна Цирульник робила фото, в цей час на неї накинувся чоловік зі словами: "Чуєш, к@рво, йди звідси!", почав виштовхувати її, потім ударив по обличчю.

Після перегляду відео шокує реакція оточуючих на інцидент. Жінки поважного віку, схоже, схвалюють дії агресивного чоловіка та задоволено посміхаються.

На місце прибув наряд патрульної поліції, який у свою чергу викликав слідчо-оперативну групу.

Тетяна Цирульник зазначила, що заяву до поліції написала, побої зняла. Нині почувається зле, тому прокоментує подію пізніше.

На подію відреагував голова полтавської філії Національної спілки журналістів України Євген Лопушинський. Він повідомив, що звернення від Полтавської обласної організації НСЖУ до Нацполіції Полтавщини вже передано на офіційну пошту. "Чекаємо на оперативну реакцію правоохоронців", - зазначив він.

Як повідомив речник Полтавської поліції Юрій Сулаєв, правоохоронці за цим фактом відкрили кримінальне провадження за частиною другою статті 345-1 Кримінального кодексу України – насильство по відношенню до журналіста (або його близьких родичів чи членів сім'ї) у вигляді побоїв, або легких чи середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Триває розслідування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прийшов чоловік вшанувати пам'ять загиблого батька , для чого ці провокації робити ? Наші рідні воювали , ніхто не дивився на націю , були дружні , ділились останнім чим мали , дехто і життя віддавав за інших . Людина ж не прийшла з символікою кацапською , не несе пропаганди , прийшов з портретом батька , який захищав в свій час наші землі від загарбників .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні