В українців крадуть гроші через Телеграм: що робити

0
В українців крадуть гроші через Телеграм: що робити
В Україні шахраї вирішили наплодити в Telegram підроблені чат-боти банків для обкрадання людей. Користувачам радять подвоїти свою пильність. Про це заявила заступник директора Української міжбанківської асоціації платіжних систем ЄМА Олеся Данильченко, пише ТОнеТО.

За словами Данильченко, зловмисники навчилися домальовувати сині галочки верифікації.

"Рекомендую: якщо ви раніше не користувалися банківськими чат-ботами, якщо не можете розрізнити, не впевнені в цьому, то краще скористатися якимись іншими варіантами сервісів. Наприклад, можна зайти в інтернет-банкінг", - пояснила вона.

Проблема з Telegram полягає в повільній реакції з боку сервісу. Боти шахраїв продовжують ще деякий час існувати, навіть у разі, коли банк подав заявку на блокування.

Данильченко також додала, що зараз змінилася пропорція жертв фішингу. На цей прийом здебільшого стали потрапляти люди, які перебувають за кордоном. В Україні впровадили фільтрацію доменних імен. Але за кордоном вона не діє.

"Тобто всі провайдери за "чорним" списком перевіряють і не дають можливість громадянам потрапити на фішинговий сайт. Зловмисники тепер таргетують свою рекламу про фішингові сайти на громадян, які перебувають за кордоном", - сказала Олеся Данильченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні