Українців попередили про небезпечні явища 11-15 травня

0
Українців попередили про небезпечні явища 11-15 травня
11-12 травня продовжуватиметься повільне формування максимального рівня водопілля на Десні біля Літок з підвищенням рівня води на 1-3 см за добу, що супроводжуватиметься незначним затопленням понижених ділянок заплави нижче поста Літки у Броварському районі Київської області. (І рівень небезпеки – жовтий).

Про це йдеться в повідомленні Українського гідрометеорологічного центру.

Попередження про небезпечні гідрологічні явища
11-15 травня на Десні у Чернігівській області рівні води знижуватимуться на 1-10 см за добу зі зменшенням затоплення заплави та негативних наслідків від річкових вод:

– на ділянці Десни Макошине-Чернігів продовжуватиметься поступове зменшення затоплення понижених територій навколо окремих сіл, порушення транспортного сполучення з прирічковими населеними пунктами у Корюківському районі та часткового затоплення територій міського пляжу у м. Чернігів, садово-дачної забудови, доріг на заплаві у м. Чернігів Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий);
– на решті ділянок Десни вода поступово звільняє частково затоплені ділянки заплави річки у Корюківському, Чернігівському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки – жовтий).

11-15 травня на Верхньому Дніпрі в межах країни утримуватимуться високі рівні води з тенденцією зниження на 1-10 см за добу, зберігатиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення, обтоплення та відрізання від основних шляхів сполучення ряду прирічкових сіл та часткове затоплення територій окремих населених пунктів у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

11-15 травня, внаслідок пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, утримуватиметься затоплення заплавних територій, понижених ділянок в окремих населених пунктах на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському та Каховському водосховищах у Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській, Запорізькій та Херсонській областях (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні