--> Українці зможуть побачити рідкісне явище | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українці зможуть побачити рідкісне явище

0
Українці зможуть побачити рідкісне явище
У неділю, 21 травня, українці зможуть стати свідками незвичайного космічного феномену. Приблизно о 23:00 за Києвом потрібно буде подивитися на захід, і ви побачите, що на Місяці видно тонкий півмісяць, пише ТСН.

Тільки 5% видимої частини супутника нашої планети буде освітлено світлом Сонця. У той же час інша частина Місяця буде слабко світитися через феномен відомий як сяйво Землі, вперше пояснений знаменитим вченим Леонардо да Вінчі.

Неосвітлена частина Місяця світитиметься завдяки тому, що відбите від Землі сонячне світло потраплятиме на наш супутник.

Феномен, який вперше описав ще у 16 столітті Леонардо да Вінчі ще називають попелястим світінням Місяця. Ця дивовижна подія відбувається, коли сонячне світло відбивається від поверхні Землі, освітлюючи темний бік Місяця. Зазвичай він прихований від очей. Хоча на Місяці стає дуже темно, коли Сонце заходить, він не стає повністю чорним, оскільки все ще має джерело світла — Землю. Ви можете спостерігати "сяйво да Вінчі", коли на горизонті з'являється серп Місяця після заходу або перед сходом Сонця. Слабко освітлений бік Місяця буде видно протягом кількох днів до і до п'яти днів після молодика. Для цього не потрібне спеціальне обладнання, його видно неозброєним оком. Однак після п'яти днів вам може знадобитися телескоп, щоб продовжити спостереження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні