--> У США розглядають сценарів замороження війни в Україні, - Politico | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У США розглядають сценарів замороження війни в Україні, - Politico

0
У США розглядають сценарів замороження війни в Україні, - Politico
Влада США допускає ймовірність того, що російсько-українська війна перетвориться на заморожений конфлікт на десятиліття за прикладом ситуації з розділеною Кореєю. Про це пише американське видання Politico за підсумками бесід з джерелами у Вашингтоні, передає УНІАН.

За даними журналістів, в Білому домі та інших владних органах США вже проходили попередні обговорення можливих конфігурацій лінії розмежування, яку Україна і Росія погодилися б не перетинати, але які не повинні бути офіційними кордонами.

"Це сценарій, який може виявитися найбільш реалістичним в довгостроковій перспективі, враховуючи, що ні Київ, ні Москва не схильні коли-небудь визнавати поразку. Це також стає все більш імовірним на тлі зростаючого в адміністрації почуття того, що майбутній український контрнаступ не завдасть Росії смертельного удару", – пише Politico.

Зазначається, що заморожений конфлікт може стати політично прийнятним довгостроковим результатом для США та інших країн-партнерів України, оскільки дозволить знизити витрати на підтримку Києва. Натомість Україні можуть запропонувати довгострокові зв'язки з США і НАТО в сфері безпеки.

"Є школа думки, яка говорить: "о, українці повинні мати <місто> Маріуполь і доступ до Азовського моря". Є інші, які менш зациклені на розміщенні ліній, поки Україна в безпеці в майбутньому", — сказав колишній чиновник адміністрації, описуючи розмови у владних колах США.

Видання зазначає, що поки такі обговорення залишаються на ранніх стадіях, і офіційні особи США очікують, що війна буде залишатися в гарячій стадії протягом досить довгого часу. Відповідно, в даний час адміністрація Байдена має намір надавати Україні необхідні зброю і підтримку і далі.

Один зі співрозмовників видання підкреслив, що для Вашингтона в цілому характерно планувати паралельно відразу кілька сценаріїв розвитку ситуації.

"Деякі офіційні особи і аналітики США кажуть, що однією з грубих моделей може бути війна в Кореї. Активні бойові дії в цьому конфлікті завершилися перемир'ям в 1953 році, але навіть через 70 років війна офіційно не оголошена закінченою", – пише видання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні