--> ЗСУ знадобиться провести мінімум два контрнаступи, - військовий експерт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ЗСУ знадобиться провести мінімум два контрнаступи, - військовий експерт

0
ЗСУ знадобиться провести мінімум два контрнаступи, - військовий експерт
Масштабний контрнаступ армії України - найочікуваніша подія на війні з агресором Росією. Український народ вже показав силу, волю, прагнення до звільнення територій і зумів відстояти свою державу. Сили оборони ведуть наступальні дії на Бахмутському напрямку, у важких боях їм вдалося відкинути окупантів з тактично важливих позицій. У Росії побоюються наступу ЗСУ, оскільки він може призвести до незворотних наслідків не тільки для окупантів, а й правлячого режиму Володимира Путіна в Кремлі.

В інтерв'ю Главреду полковник запасу, військовий льотчик-інструктор Роман Світан розповів, коли сили оборони України перейдуть до масштабної контрнаступальної операції, оцінив перспективи оточення військ РФ у Бахмуті, пояснив, чому на Україну чекає мінімум декілька контрнаступів, назвав ймовірні сценарії звільнення Криму і Донбасу і зробив прогноз про повернення ЗСУ всіх українських територій до кінця 2023 року.

Сили оборони України посилили свої дії на фронті і працюють над поліпшенням позицій. Президент Зеленський заявив, що для переходу до контрнаступу треба ще трохи зачекати. Як ви вважаєте, коли ЗСУ можуть перейти в повномасштабний контрнаступ і що для цього потрібно?

Контрнаступ ЗСУ вже розпочався, і такі заходи, як розвідка боєм, яка наразі проводиться, це дуже витратні речі. Просто так вона може проводитися хіба що на локальному рівні. Розвідка боєм йде по всій лінії фронту - від Херсона до Куп'янська. У деяких локальних точках вона переходить з тактичного на оперативний рівень дій, що ми спостерігаємо в районі Бахмута, Орєхова і Вугледара. Події на Бахмутському напрямку можна назвати широкомасштабними оперативними діями.

Йде обробка і підготовка поля бою. Наші безпілотники почали знищувати логістичні ланцюжки постачань палива, далекобійні засоби ураження попрацювали по Луганську, Маріуполю та Мелітополю. Це дуже важливо. Подібні дії проводяться протягом місяця, після чого розпочнеться наступна частина наступу – прорив. Тоді буде прорив другої-третьої ліній оборони на 30 кілометрів від лінії фронту. Такі дії стануть помітні відразу.

Ми всі чекаємо на прорив, який буде вже протягом місяця наступу. Наступальні дії тривають вже як мінімум тиждень. Вони почалися приблизно після 7 травня, коли земля більш-менш підсохла і з'явилася можливість використовувати техніку. Тому орієнтовно до 7 червня будуть один або декілька проривів. Туди кинуться наші вже підготовлені резерви. Все залежить від плану командувача і його задумів.

Нам треба ще попрацювати над деякими питаннями. Для проривів у нас вже є все. Захід у рамках домовленостей з Україною завершує відправлення потрібного нам обладнання. Я кажу не про винищувачі F-16 або, наприклад, танки Abrams, оскільки вони стануть в нагоді вже до другого етапу наступу. Наразі підвозиться техніка для прориву, який відбудеться до початку або першої декади червня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні