--> 20 травня: яке сьогодні церковне свято, що потрібно зробити, а на що - сувора заборона | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

20 травня: яке сьогодні церковне свято, що потрібно зробити, а на що - сувора заборона

0
20 травня: яке сьогодні церковне свято, що потрібно зробити, а на що - сувора заборона
Святий Акакій жив в II-III століттях в Каппадокії. Це були часи гонінь християн імператором Максиміаном, пише Уніан.

Акакій був християнином і військовим - командував сотнею в Мартисійському полку. Коли начальство дізналося про його віру, Акакія піддали тортурам, а потім повели до Візантії та посадили в темницю. Святий сильно страждав, але все-таки знайшов в собі сили і подякував Богові, що зміг страждати за віру. І тоді всі почули голос з неба: "Мужайся, Акакій, і тримайся!"

У столичну темницю до Акакія щоночі приходили ангели - омивали його рани і приносили їжу. Побачивши, що святий добре почувається та не страждає, воєначальник велів його стратити. Мощі святого Акакія поховали в Константинопольському храмі, побудованому на його честь, а потім перенесли в італійське місто Сцилляцію.

Прикмети цього дня говорять про погоду в травні й вересні:

якщо ластівки високо літають - буде ясна погода, низько - до дощу;
дощ в цей день - до теплого вересня;
якщо вранці веселка - погода буде дощовою, а якщо ввечері - ясною.
Вважається, що цього дня вода має цілющі властивості.

Яке сьогодні церковне свято - що не можна робити 20 травня
Сьогодні заборонено лаятися, пліткувати і лихословити. Не можна починати нічого нового - краще тільки планувати, але в той же час і байдикувати не варто, займіться поточними справами.

У цей день забороняється купати дитину, крім його мами - інакше не піде на користь.

Що сьогодні можна робити
У святого Акакія просили дати сил винести всі труднощі. Наші предки в цей день зазвичай з ранку йшли на річку, купалися і вмивалися джерельною водою. Вважалося, що 20 травня вся вода стає цілющою. Нею також окропляли будинок, щоб очистити його від нечисті.

Також сьогодні потрібно добре попрацювати в городі або в полі, щоб не упустити благодатний час. Сни 20 травня завжди віщі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні