На які професії в Україні у 2023 році буде шалений попит

0
На які професії в Україні у 2023 році буде шалений попит
2023 рік, як і попередній, став одним з найважчих років для економіки України. Дуже багато українців втратили роботу через закриття підприємств або вимушений переїзд в інші регіони. Проте деякі професії залишаються затребуваними, а деякі будуть дуже актуальними в післявоєнний час, коли ми будемо відбудовувати Україну, пише УНІАН.

Айтішники
Робота в сфері IT завжди була і досі є однією з найбільш високооплачуваних в Україні. В останні роки в Україні відкрилося багато компаній, які готові брати на роботу програмістів навіть без профільної освіти і без досвіду роботи. Також айтішники можуть знайти віддалену роботу у іноземних замовників.

Однак бажаючим працювати в сфері IT доведеться зіткнутися з величезною конкуренцією. Будьте готові до того, що на одну вакансію разом з вами будуть претендувати десятки кандидатів, і вам доведеться виділятися серед інших своїми знаннями.

Найбільш затребуваними в сфері IT в даний час вважаються такі вміння:

Data Analyst;
Cloud Architect;
Cybersecurity Analyst;
DevOps Engineer;
Site Reliability Engineer (SRE);
Back-End Developer;
UI/UX-дизайн;
Project Manager.

Зарплата у цій сфері може бути найрізноманітнішою і найбільше залежить від стажу. Програмісти-початківці можуть отримувати від 500 до 1000 доларів на місяць, досвідчені - понад 3000 доларів.

Фахівці зі штучного інтелекту
В останні роки штучний інтелект розвивається величезними темпами, а також поступово проникає в усі сфери життя. Цілком ймовірно, що протягом декількох років людство буде використовувати ШІ повсюдно, і фахівці в цій сфері ніколи не залишаться без роботи. Але бажаючим освоїти цю професію варто приготуватися багато і швидко вчитися, а також добре знати англійську мову і математику.

Середню зарплату у сфері машинного інтелекту назвати важко, адже професія з'явилася не так давно. Імовірно, такі фахівці будуть заробляти не менше за програмістів.

Лікарі
Попит на лікарів зростає вже зараз - багато українців стали частіше хворіти, у багатьох посилилися хронічні захворювання і почалися проблеми з серцем через постійний стрес. Також медична допомога постійно потрібна українським військовим.

Такі професії, як хірурги, медсестри, кардіологи і реаніматологи, особливо з досвідом роботи, будуть потрібні і до закінчення війни, і в післявоєнний час. Тому вступати до медичного вузу можна вже зараз. Їхня зарплата, ймовірно, також зросте.

Психологи і психотерапевти
З усіх медичних спеціальностей психологи і психотерапевти в Україні будуть особливо затребуваними, адже практично всі українці пережили жахливий стрес через війну і не можуть впоратися з ним самостійно. Також тривала психотерапія знадобиться всім військовослужбовцям ЗСУ та їхнім родичам. У післявоєнній Україні у психотерапевтів буде багато роботи.

Зарплата у цій сфері може становити приблизно 14-25 тисяч гривень, хоча досвідчені фахівці можуть отримувати набагато більше.

SMM-спеціалісти
SMM-менеджери ведуть корпоративні сторінки компанії, залучають нових покупців і інвесторів, розробляють стратегію розвитку проекту і працюють на поліпшення його іміджу. На сайтах для пошуку роботи вакансії пов'язані з SMM одні з найчисленніших, адже зараз навіть найменший бізнес обов'язково має сторінки в соцмережах. Для роботи в цій сфері потрібні креативність, товариськість і вміння розбиратися в останніх трендах SMM.

Зарплата SMM-спеціаліста може варіюватися від 12000 до 30000 гривень на місяць залежно від кваліфікації працівника та кількості обов'язків.

Будівельник
Серед "робочих" професій найбільш затребуваними в Україні, ймовірно, будуть інженери, проектувальники, маляри, штукатури, будівельники доріг і мостів, фахівці з ремонтних робіт.

В Україні дуже багато пошкоджених і зруйнованих будівель, а в деяких населених пунктах не залишилося жодного цілого будівель. На відновлення інфраструктури знадобиться не один рік, тому у будівельників завжди буде робота.

Енергетика
Фахівці в сфері енергетики до закінчення війни і в післявоєнний час також не залишаться без роботи. Ні для кого не секрет, що енергетична інфраструктура України дуже постраждала від обстрілів країни-агресора РФ, і її відновлення займе не один рік. Щоб стати енергетиком, потрібно отримати профільну вищу освіту.

Зарплата енергетика в середньому становить 18000 гривень на місяць в Україні і 21000 гривень в Києві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні