Від ракетного удару у одній із областей загинули 23 поліцейських. ФОТО

0
Від ракетного удару у одній із областей загинули 23 поліцейських. ФОТО
Російські війська в ніч на 22 травня 2022 року завдали ракетного удару по Запорізькій області. Через рік офіційно підтвердили інформацію про влучання по базуванню бійців полку спецпризначення «Сафарі», а також 23 загиблих поліцейських. Про це в понеділок, 22 травня, повідомили Національна поліція й полк «Сафарі».

«Сьогодні для нашої поліцейської родини ще одна гірка дата – рік тому в ніч із 21 на 22 травня росія завдала підступного ракетного удару по Запоріжжю. Тієї ночі загинули 23 бійці полку "Сафарі" НПУ з багатьох областей України», – сказано в повідомленні поліції.

Серед загиблих є 19 спецпризначенців підрозділу «КОРД» (бійці з Вінницької, Черкаської, Рівненської та Закарпатської областей) та четверо представників патрульної служби поліції особливого призначення (з Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької областей). Про кількість поранених не повідомляють.

Як зазначає «Громадське», невдовзі після ракетного удару в ніч з 21 на 22 року Запорізька обласна військова адміністрація повідомила про три влучання ракет по селу біля Запоріжжя. Однак до цього часу офіційно не підтверджували, що удар був по полку «Сафарі».

Депутат Запорізької облради Сергій Лишенко через декілька днів після удару розповів, що обстріл відбувався у два етапи. Спершу окупанти випустили три ракети туди, де перебували бійці. А через дві години росіяни запустили ще два касетних снаряди й завдали нових пошкоджень.

Попри те, що офіційних повідомлень про удар по полку не було, у місцевих медіа публікували фоторепортажі поховань та історії загиблих бійців у ніч проти 22 травня 2022 року на Запоріжжі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні