--> У Луцьку масове нашестя комарів: чим вони небезпечні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку масове нашестя комарів: чим вони небезпечні

0
У Луцьку масове нашестя комарів: чим вони небезпечні
З підвищенням температури повітря в Луцьку та області активізувалися комарі. На їх велику кількість у парках і квартирах жителі обласного центру почали скаржитися декілька тижнів тому.

Про причини і наслідки засилля комарів Суспільне розпитало лікарів і екологів.

Чому комарів так багато і як із ними борються
Зі слів керівниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак, велика кількість комарів спричинена надмірною кількістю опадів.

«Будь-яка водойма – це є прекрасне середовище, де розвиваються личинки комарів. Цього року такої стоячої води є дуже багато, у зв’язку з цим ми маємо отаке аномальне збільшення кількості комах», – каже екологиня.

У Луцьку - нашестя комарів: чому вони небезпечні і що кажуть екологи
Щоб зменшити популяцію комарів у Луцьку щороку проводиться дезінсекція в місцях масового відпочинку. Наприкінці травня в обласному центрі планують обробити 200 тисяч метрів квадратних. На це з бюджету громади виділили орієнтовано 78 тисяч гривень.

«Визначено чотири основні місця – це Центральний парк Лесі Українки, як я вже зазначила, пляж на річці Стир, зона відпочинку Теремнівські ставки і Парк 900-річчя. Всього площа – 200 тисяч метрів квадратних», – додала Оксана Лисак.

Чим небезпечні комарі
За даними Центру громадського здоров'я, комарі переносять найбільшу кількість інфекційних хвороб на планеті. Окрім малярії, вони також переносять збудників таких хвороб, як: гарячка Західного Нілу, жовта лихоманка, японський енцефаліт, хвороба Зіка, гарячка долини Ріфт.

Як розповіла директорка інфекційної лікарні Галина Морочковська, на території Волині траплялися випадки таких хвороб як туляремія, лихоманка Західного Нілу та Лихоманка Денге.

Волинянин із паразитичним захворюванням – дирофіляріозом – до медиків звертаються щороку.

«Це дійсно паразит і переноситься він комаром. При попаданні в організм людини, він може в місці укусу формувати того збудника десь на протязі 30 днів», – сказала Галина Морочковська.

Більшість опитаних лучан відмітили, що комарів цієї весни у місті значно більше ніж у попередні роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні