26 травня - мученика Олександра: що категорично заборонено сьогодні робити

0
26 травня - мученика Олександра: що категорично заборонено сьогодні робити
Православне свято 26 травня - день пам'яті мученика Олександра, який жив за часів правління імператора Максиміана в III столітті і був хоробрим воїном.

Він сповідував християнство, тому коли правителі влаштували свято на честь оновлення язичницького храму, чоловік залишився вдома, пише УНІАН.

Прикмети 26 травня
вбити комара сьогодні - до появи ще більшої їх кількості;
мало комарів - до кінця травня дощів не буде;
немає комарів - урожай вівса і трави буде мізерним;
птахи почали співати до світанку - до дощу.

Сон в ніч з 25 на 26 травня говорить про швидкі зміни в житті.

Що сьогодні не можна робити
Згідно з народними повір'ями, в цю дату не можна віддавати нікому свої речі - разом з ними позбудетеся щастя. Великі витрати теж заборонені, а якщо ви зробите необдуману покупку, то в найближчому майбутньому опинитеся в тяжкому становищі. Розбитий посуд 26 травня - провісник нещастя, тому якщо випадково щось розбили, то зберіть осколки в ганчірку і закопайте подалі від будинку під старим деревом.

Що можна робити 26 травня
У народі сьогоднішнє свято називається "Лукерія-комарниця", так як саме в цей період з'являються комарі. З 26 травня по 21 червня вбивати їх не можна. Друга назва свята "Гречкосій" - люди починали сіяти гречку. Жінкам в цю дату краще займатися домашнім господарством і приготуванням страв для своєї сім'ї.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні