Найкорисніші солодощі для здоров'я

0
Найкорисніші солодощі для здоров'я
Мармелад - це солодощі, які, напевно, корисні всім. І все через компоненти, з яких їх роблять. Мармелад виготовляють із фруктових соків, випаровуючи їх до густого, тягучого стану. Найчастіше його готують із фруктів та ягід, багатих на пектин, пише ТСН.

Сьогодні склад мармеладу змінився - в сік або фруктове пюре додають цукор або патоку, випарюють рідину, змішують із желатином або агар-агаром, додають барвники та залишають до остигання. Корисні ласощі роблять з натуральних соків і барвників. Деякі виробники мармеладу використовують замість соку хімічні концентрати, ароматизатори та дешеві барвники.

Користь мармеладу
Пектин, який найчастіше використовується для виготовлення мармеладу, міститься у багатьох фруктах і позитивно впливає на здоров'я. Він знижує рівень поганого холестерину, відновлює вуглеводний та ліпідний обміни, бореться із захворюванням шлунково-кишкового тракту, стимулює швидке загоєння шкіри, допомагає очистити організм від важких металів.

Агар-агар, який також використовують для желювання мармеладу, захищає печінку, виводячи з організму токсини та шлаки, покращує перистальтику шлунка. Оскільки агар-агар видобувається з водоростей і в ньому багато йоду, мармелад є корисним для людей із захворюванням щитоподібної залози.

Мармелад корисний для суглобів, оскільки зміцнює хрящову тканину.

Який мармелад шкідливий
В умовах промислового виробництва мармеладу до нього додають штучні барвники, ароматизатори, хімічні добавки, які можуть спровокувати алергічну реакцію, і не лише.

Тому потрібно вибирати корисний, натуральний мармелад без штучних барвників та ароматизаторів і з низьким вмістом цукру.

Але і з "корисним" мармеладом потрібно бути обережними. Якщо мармелад приготований на основі агар-агару, він може спровокувати надлишок йоду в організмі.

Через підвищений вміст цукру мармелад не рекомендується вживати діабетикам - для них його виготовляють спеціально без цукру.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні