За ніч над столицею cили ППО збили понад 40 ворожих «шахедів», - КМВА

0
За ніч над столицею cили ППО збили понад 40 ворожих «шахедів», - КМВА
Цієї ночі, 28 травня, за попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 ворожих безпілотників.

Про це повідомляє КМВА.

«Чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме - баражуючими боєприпасами «Shahed». Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин», - поінформував начальник КМВА Сергій Попко.

За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 ворожих безпілотників. Остаточні дані очікуються у звітах Генштабу і Повітряних сил.

Як зазначив Попко, за інформацією, яка уточнюється, внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському через збиття дронів:

Уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну - госпіталізували;
виникло займання даху одного з ТРЦ;
виникла пожежа на території одного з будівництв;
також було займання на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м кв., є один постраждалий.

У Печерському районі загорівся дах будинку.

У Дарницькому районі в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

Інформація щодо постраждалих уточнюється.

«На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби. Дані оперативного зведення щодо потерпілих та руйнувань оновлюються і уточнюються постійно, тому завжди орієнтуйтеся на інформацію наших підсумкових звітів. Слідкуйте за новими повідомленнями. А поки подякуйте бійцям ППО за захист», - підсумував керівник КМВА.

Як повідомлялося, цієї ночі столиця зазнала масованої атаки дронів-камікадзе, у Києві та області працювали сили протиповітряної оборони.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні