Стало відомо, чи будуть вручати українцям повістки за кордоном

1
Стало відомо, чи будуть вручати українцям повістки за кордоном
Після запровадження нових правил військового обліку військовозобов'язаних українців, які перебувають за кордоном, почало цікавити питання, а чи можуть їм вручити повістку.

Юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак наголосив, що консульським установам за кордоном не надали права роздавати повістки, тож вони цього не зможуть робити, пише 24 канал.

З кінця 2022 року консульські установи мають інформувати українців призовного віку, які перебувають за кордоном, про мобілізацію в Україні; сприяти їхньому поверненню на Батьківщину під час воєнного стану; у 7-денний термін повідомляти про взяття або зняття з консульського обліку осіб призовного віку серед українців; вести військовий облік призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які перебувають на тимчасовому консульському обліку.

"Представники дипломатичних установ, згідно з чинним законодавством, не можуть видавати будь-які види повісток та вручати їх громадянам, що проживають за кордоном", - наголосив юрист.

Тобто нововведення щодо військового обліку лише розширюють географію вручення повісток на території України й не поширюються на дипломатичні установи за кордоном.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого на фото рашистька "Повєстка"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні