Чому сьогодні категорично заборонено обертатися: прикмети на 31 травня

0
Чому сьогодні категорично заборонено обертатися: прикмети на 31 травня
Святий Феодот жив у III столітті за часів правління імператора Діоклетіана. Сам Федот прийняв християнство і відрізнявся особливою добротою, пише УНІАН.

Вкривав у себе вдома віруючих, дозволяв здійснювати богослужіння, відвідував християн в темницях, викуповував їх тіла у воїнів і ховав за законами церкви. Правитель не знав, що Феодот здійснює всі ці справи, тому ніяким переслідуванням святий не піддавався.

На честь пам'яті святих сьогодні відзначається народне свято 31 травня - Федот Овсяник.

Прикмети 31 травня
розкрилися листя на дубах - урожай вівса буде хорошим;
рясна роса з ранку - в липні очікувати спекотної погоди;
ворони каркають - до великої кількості опадів;
каламутний місяць - буде сильний дощ.

Що сьогодні не можна робити
У цю дату категорично заборонено обертатися, якщо здається, що вас хтось кличе - це може бути не людина, а нечисть. Також не варто давати ключі від квартири тим, хто в ній не живе - вам доведеться шукати інше місце проживання. Не рекомендується переїжджати, міняти роботу, здійснювати великі покупки - незабаром пошкодуєте про скоєне.

Що можна робити 31 травня
Сьогодні головний символ дня - дуб і його листя. Якщо вони вже видно, значить, буде багато вівса. Слов'яни проводили обряд - варили кисіль з вівса і виливали його під дуб, щоб забезпечити собі багатий урожай. За старих часів 31 травня засівали після льоном, а самотні хлопці і дівчата влаштовували оглядини, вибираючи собі пару.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні