У який день тижня найчастіше трапляються черцеві напади

0
У який день тижня найчастіше трапляються черцеві напади
Дослідження показали, що серйозні серцеві напади частіше трапляються у понеділок, ніж будь-якого іншого дня, пише ТСН.

Аналіз медичної документації показує, що ймовірність серцевого нападу в перший день робочого тижня вища на 13%.

Дослідники кажуть, що це, ймовірно, пов'язане з підвищеним стресом, оскільки тиск робочого життя наростає після вихідних, що розслабляють.

Лікарі з Белфастського фонду охорони здоров'я та соціального забезпечення та Королівського коледжу хірургів в Ірландії проаналізували дані 10 528 пацієнтів на острові Ірландія. Вони були госпіталізовані в період від 2013 по 2018 рік із найбільш серйозним типом серцевого нападу – інфарктом міокарда з підйомом сегмента ST (ІМпST), який виникає при повній блокаді великої коронарної артерії.

Дослідники виявили сплеск серцевих нападів з підйомом сегмента ST на початку робочого тижня, причому найвищий рівень у понеділок.

Згідно з висновками, представленими на конференції Британського серцево-судинного товариства (BCS) у Манчестері, показники у неділю також були вищі, ніж очікувалося.

Вчені не змогли повністю пояснити феномен "блакитного понеділка".

Попередні дослідження, що передбачають, що серцеві напади вірогідніші в понеділок, виявили зв'язок із циркадним ритмом — циклом сну або неспання організму.

Професор Нілеш Самані сказав: "Це дослідження доповнює дані про час особливо серйозних серцевих нападів, але тепер нам потрібно з'ясувати, що саме у певні дні тижня робить їх вірогіднішими. Це може допомогти лікарям краще зрозуміти це смертельне захворювання, щоб ми могли врятувати більше життів у майбутньому".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні