Що не можна їсти та пити на голодний шлунок

0
Що не можна їсти та пити на голодний шлунок
На голодний шлунок не варто пити та їсти певні продукти та напої, через те, що це може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям.

Про те, що категорично не можна вживати на голодний шлунок, розповіла нутріціолог Марія Повниця у своєму Instagram, пише styler.

Помідори
За словами нутриціолога, помідори містять дубильну кислоту, яка подразнює стінки шлунку. Якщо їсти цей продукт на голодний шлунок, то це може призвести до виразки, гастриту чи панкреатиту.

Цитрусові
У цитрусових міститься велика кількість фруктової кислоти, що може призвести до печії або розвитку гастриту в майбутньому. Тому їсти апельсин, грейпфрут на голодний шлунок категорично не варто.

Жувальна гумка
Жування запускає роботу травного тракту після чого виділяється шлунковий сік, який необхідний для перетравлення їжі. В шлунку немає їжі, зате є багато кислоти, внаслідок чого страждає слизова оболонка органу травлення.

Газовані напої
Такі напої призводять до подразнення слизової оболонки шлунка та перешкодження здоровому кровообігу в органі травлення. Внаслідок цього складніше перетравлюється їжа.

Кава
Кава стимулює виділення соляної кислоти, що негативно впливає на стінки шлунку. Якщо випити кави на голодний шлунок, соляній кислоті нема куди дітися і вона починає руйнувати стінки шлунку, перетравлюючи їх.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні