Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгорода, - ГУР

0
Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгорода, - ГУР
Україна готова розглянути звернення про евакуацію з Бєлгородської області Росії. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

«Активні бойові дії та внутрішні масові заворушення на Білгородщині продовжуються: громадяни РФ з легіону «Свобода Росії», «Російського добровольчого корпусу» та частина місцевих мешканців зі зброєю в руках повстала проти злочинного путінської влади та встановленого нею режиму внутрішньої окупації», – йдеться в повідомленні.

Представник розвідки Андрій Юсов повідомив, що декілька населених пунктів влада РФ фактично залишила без контролю, намагаючись лише встановити вогневий контроль, а це означає завдання ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню по об’єктах власної цивільної інфраструктури і місцевих мешканців.

За словами Юсова, бійці «РДК» та Легіону «Свобода Росії» фактично виконують функцію озброєної самооборони на території бєлґородщини, де вони захищають власних співвітчизників від злочинного кремлівського режиму.

«Підтримка повстанців серед місцевого населення зростає. Це стосується як охочих пристати до збройної боротьби проти путіна, так і місцевих мешканців, які просять про захист», – зазначив він, додавши, що Україна в належному порядку розгляне звернення про евакуацію цивільних з Білгородщини, якщо такі надходитимуть.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні