Росіяни прострелили ногу військовому ЗСУ за відмову читати вірші Пушкіна

1
Росіяни прострелили ногу військовому ЗСУ за відмову читати вірші Пушкіна
Російський військовий Костянтин Юдін підозрюється Службою безпеки України у порушенні законів та звичаїв війни.

Як повідомляє «Судовий репортер», про це йдеться у тексті оприлюдненої підозри.

У ніч із 3 на 4 березня 2022 року в місті Енергодар Запорізької області та безпосередньо на території Запорізької атомної електростанції відбулося бойове зіткнення військових частин Нацгвардії України і збройних формувань рф. Як наслідок місто і АЕС були окуповані, а українські військові потрапили в полон.

На початку квітня росіяни відвели полонених до блокпоста на вʼїзді в Енергодар і наказали розбирати фортифікаційні споруди.

Росгвардієць Юдін викликав до себе полонених, задіяних на демонтажних роботах, і допитував. При цьому вимагав, щоб йому відповідали російською.

21-річний український військовий відмовлявся говорити російською. Розлючений Юдін відвів хлопця в окрему господарську споруду і поставив обличчям до стіни. За спілкування українською мовою він вистрелив йому в ногу, заподіявши дотичне вогнепальне поранення колінного суглоба.

Потім Юдін приклав потерпілому пістолет до голови і наказав розповісти вірш Пушкіна. Однак потерпілий відповів, що вірша такого не знає. Тоді росіянин порахував до трьох і вистрелив у напрямку голови потерпілого. Після цього Юдін знову почав рахувати до трьох, а хлопець вкотре відповів, що не знає віршів цього автора. Окупант повернув полоненого до виконання демонтажних робіт.

У подальшому Юдін також залякував інших військовополонених, кажучи, що ставлення до україномовних буде ще гірше ніж до вже згаданого потерпілого.

Про підозрюваного відомо, що він служив начальником групи з роботи з особовим складом військової частини 5389 (376-й окремий батальйон оперативного призначення Росгвардії).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ми кацапів чайком відпоюємо
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні