--> Кому влітку будуть роздавати повістки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Кому влітку будуть роздавати повістки

1
Кому влітку будуть роздавати повістки
В Україні триває загальна мобілізація. Повістки можуть вручити особисто в руки в будь-якому місці: на вулиці, блокпосту, робочому місці, за місцем проживання.

Повістка обов’язково має бути вручена особисто і підписана тим, хто її отримує, пише 24 канал.

Що робити, якщо вручили повістку на блокпосту
Після того, як вам вручили повістку на блокпості, необхідно прийти до військкомату. До речі, за словами адвокатів, повістку можна оскаржувати, якщо для цього є певні підстави. Для цього треба звернутись у ТЦК, Міноборони або Нацполіцію.

До того ж можна вказати, що є факти підробки повістки, якщо її заповнювала неуповноважена особа.

Водночас після вручення повістки чоловіка можуть притягнути до відповідальності. Якщо військовозобов’язаний не прийшов до військкомату, то це можуть вважати як ухилення від мобілізації.

Зауважимо, що також чоловік може відмовитись від повістки у присутності свідків, якщо у документі помітили помилки. Акт про відмову передадуть до військкомату, а також можуть направити до поліції. Якщо підстав для відмови не знайдуть, це можуть вважати як ухилення від мобілізації.

Чи можуть роздавати повістки за кордоном
Нещодавно юрист адвокатського об'єднання T&T Partners Владислав Юрчак розповів, що без надання повноважень консульським установам вручати повістки та здійснювати розгляд справ про адмінправопорушення нововведення жодним чином не вплинуть на тих, хто перебуває за кордоном.

Таким чином, представники дипломатичних установ, згідно з чинним законодавством, не можуть видавати будь-які види повісток та вручати їх громадянам, що проживають за кордоном.

Кому влітку роздаватимуть повістки
Вже у червні можуть мобілізувати:
придатних до служби за станом здоров'я чоловіків віком від 28 до 60 років без досвіду служби;
придатних до служби за станом здоров'я та з військовим досвідом;
обмежено придатних до служби під час воєнного стану та непридатних у мирний час чоловіків віком від 28 до 60 років;
знятих та виключених з військового обліку чоловіків віком від 18 до 60 років, визнаних придатними або обмежено придатними під час воєнного стану.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-ха... "Роздавати" . Наступний етап - "насипати" .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні