--> Українцям розповіли, чи варто купувати долар у червні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям розповіли, чи варто купувати долар у червні

0
Українцям розповіли, чи варто купувати долар у червні
Україні цього місяця навряд чи значно зміниться готівковий курс долара. Курс стабільний і серйозних змін на валютному ринку побоюватися не варто.

Такий прогноз дав керівник аналітичного відділу Concorde Capital Олександр Паращій, пише Обозреватель.

"Нічого поганого очікувати не варто, бо стабільний курс зараз. Бачимо, що офіційний курс залишається стабільним уже майже рік. Також бачимо, що готівковий курс досить добре наблизився до офіційного і, швидше за все, десь на цьому рівні він і залишатиметься", – пояснив експерт.

За його словами, великого попиту на готівковий долар в Україні наразі немає. Українці купують долар в основному для заощаджень, проте зараз американська валюта — не найкращий спосіб зберігати кошти.

"І доларова інфляція досить велика і ставки в доларах на українському ринку низькі, очікування щодо курсу долара залишаються, на мою думку, більш-менш стабільними. При цьому гривня — банківські рахунки або ОВДП у гривні — зараз виглядає набагато цікавішим засобом для заощадження. Швидше за все, якихось серйозних змін на ринку очікувати не варто", – зазначив Паращій.

Він додав, що ситуація на валютному ринку багато в чому залежатиме від настроїв населення. Однак зараз очікування щодо перспектив економіки залишаються більш-менш хорошими і тому гривні поки що нічого не загрожує.

У перспективі курс може зрости через падіння експорту.

"Вже ближче до кінця 2023 року вже можуть бути якісь варіанти з погіршенням очікувань та іншим. Але начебто б на червень все виглядає більш менш стабільно", — резюмував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні