У двох кафе на заході України масово отруїлися люди

0
У двох кафе на заході України масово отруїлися люди
До Львівської обласної інфекційної лікарні з попередніми діагнозами «гостра кишкова інфекція» та «бактеріальна кишкова інфекція» госпіталізовано 15 осіб, серед них двоє дітей. Пацієнти повідомили, що харчувалися у львівських кафе. Чим могли отруїтися відвідувачі, наразі невідомо. Причину масового отруєння намагаються встановити спеціалісти відповідних служб.

Про отруєння людей у львівських кафе повідомило 12 червня ГУ Національної поліції у Львівській області, повідомляє zaxid.net.

«На оперативну лінію 102 надійшло повідомлення про те, що до однієї з львівських лікарень з попереднім діагнозом «гостра кишкова інфекція» доставлено п’ятьох львів’ян – чотирьох дорослих та одну дитину. Як попередньо встановили співробітники відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2, госпіталізовані громадяни в різний час харчувались в одному з кафе, розташованому на проспекті Червоної Калини у Львові. Стан пацієнтів стабільний», – сказано у повідомленні.

Цього ж дня у поліцію надійшло ще одне повідомлення від медиків про госпіталізацію у профільну лікарню шістьох мешканців Львова – п’ятьох дорослих та одну дитину, з попереднім діагнозом «бактеріальна кишкова інфекція». Стан пацієнтів стабільний. Як попередньо встановили співробітники Львівського районного управління поліції №1, госпіталізовані громадяни вживали їжу під час банкету в одному з львівських ресторанів.

Як повідомила завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Ірина Куліш, пацієнти, що потрапили до лікарні , харчувалися у кафе Cacao на пр. Червоної Калини і у кафе «Анхор» на вул. Земельній, 23.

«До інфекційної лікарні госпіталізовано сім осіб, з них одна дитина, що харчувалися у кафе «Cacao», що на проспекті Червоної Калини, з попередгім діагнозом – гостра кишкова інфекція. П’ятеро людей захворіли 9 червня, двоє – 10 червня. До лікарні почали поступати 9 червня. Ще одного хворого госпіталізували сьогодні. Ще вісім осіб (одна дитина) госпіталізували до лікарні 11 червня, вони харчувалися у кафе «Анхор» на вул. Земельній, 23», – повідомила Ірина Куліш.

Спеціалісти з'ясовують, що вклало людей на лікарняні ліжка: відбирають на дослідження зразки їжі, проби води тощо.

У поліції повідомляють, що за цими фактами слідчі територіальних підрозділів поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція статті передбачає покарання - штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні