Рф перекинула в Україну 20 гелікоптерів: куди саме

0
Рф перекинула в Україну 20 гелікоптерів: куди саме
Росіяни на тлі початку контрнаступу Збройних сил України на Запорізькому напрямку перекинули 20 військових гелікоптерів на аеродром у тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області.

Про це повідомляє проєкт «Схеми» («Радіо Свобода») з посиланням на супутникові знімки Planet Labs за 13 червня, передає Главком.

Загалом на окупованому аеродромі Бердянська зараз міститься щонайменше 27 гелікоптерів армії РФ. Серед них 20 – з’явилися на летовищі нещодавно, що підтверджують супутникові знімки за 31 травня.

За допомогою двох авіаційних експертів «Схеми» ідентифікували моделі гелікоптерів. Станом на зараз на аеродромі Бердянська перебувають:

п’ять вертольотів Ка-52;
дев’ять вертольотів Мі-8 або Мі-24;
13 вертольотів Ка-29.
За словами авіаційного експерта Анатоля Храпчинського, більшість гелікоптерів слугують для підтримки сухопутних сил РФ та підсилення захисту від контрнаступу ЗСУ. Мі-8 можуть використовуватися для евакуації, але скоріш за все їх також використовують для оперативного перекидання військових або оснащення ближче до поля бою.

«Судячи зі супутникових знімків, аеродром Бердянська нині використовується, як оперативний аеродром для розгортання частин армійської авіації РФ, які базуються в окупованому Криму. Це вкрай необхідно для них, оскільки в умовах віддаленого базування ефективна підтримка сухопутних військ – «робота по заявках» – неможлива», – зазначив військовий експерт Михайло Жирохов.

Також він зауважив, що російські гелікоптери, які базуються на летовищі у Бердянську, можуть використовувати ще й для екстреної евакуації поранених та перекидання військ і спорядження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні