Чому в Україні почастішали повітряні тривоги

0
Чому в Україні почастішали повітряні тривоги
Останніми дням почастішали повітряні тривоги, які оголошують саме після зльоту в Росії МіГ-31К. Вмить «червоніють» всі області. Зокрема, у четвер, 15 червня, масштабна повітряна тривога в Україні з цієї паричини лунала двічі.

Про це розповів військовий експерт Роман Світан, пише ТСН.

«Кинджали» можуть подолати відстань близько 2 тис. км, тому становлять небезпеку для всієї країни, каже військовий експерт Роман Світан.

Як відомо, МіГ-31К є носіями аеробалістичних ракет «Кинджал». Через це в нашій країні повітряна тривога оголошується зазвичай у всіх регіонах, так як цей тип озброєння може подолати відстань близько 2-х тисяч кілометрів.

Саме останнім часом окупанти не здійснювали пуски «Кинджалами», але МіГ-31К продовжують злітати. При цьому українські військові не мають можливості одразу зрозуміти те, чи несе літак ракети, чи злетів без них, каже експерт.

«Це може бути і процес навчання молодих пілотів, і відновлення пілотів після відпусток, це можуть бути контрольні польоти. Іншими словами, триває підготовка льотного складу», – розповів Роман Світан.

До цього він додає, що в Росії літаків, здатних обстрілювати «Кинджалами», не дуже багато. Можливо, шість.

Що таке ракетний комплекс «Кинджал»
«Кинджал» (Х-47м2 «Кинджал») – це російський авіаційний ракетний комплекс, «гіперзвукові» ракети якого здатні вражати як стаціонарні об’єкти, так і авіаносці, крейсери, есмінці та фрегати.

Ракета може розвивати швидкість удесятеро вищу за швидкість звуку й маневрувати в польоті. Вони також долають відстань до 2 тис. км і можуть нести як ядерні, так і звичайні боєприпаси.

Комплекс «Кинджал» – це модифікація балістичної ракети системи «Іскандер» для запуску з літаків.

Від початку широкомасштабної війни, 24 лютого 2022 року, істнувала думка, що ракети «Кинджал» неможливо перехопити.

Проте у травні 2023 року все змінилося – на рахунку Повітряних сил України вже сім збитих «гіперзвукових» ракет «Кинджал».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні