У червні українці отримають прибавку до пенсії: кого це стосується

1
У червні українці отримають прибавку до пенсії: кого це стосується
Із цього місяця пенсіонери, що працюють, почнуть отримувати підвищені пенсії. Причому перша виплата буде з потрійним підвищенням.

Про це пише Obozrevatel.

За даними Пенсійного фонду, підвищення стосуватиметься 401 тис. пенсіонерів, що працюють, адже їхній стаж збільшується і кожні два роки їм мають перераховувати виплати з урахуванням нового стажу.

Зазначається, що 327,2 тис. осіб отримали підвищення лише через підвищення стажу. Середній розмір збільшення виплат становить 179,4 грн. У червні пенсіонери, що працюють, отримають підвищення у 538,2 грн (потрійний розмір), далі – отримуватимуть на 179,4 грн більше щомісяця.

Ще 73,8 тис. Пенсіонерів, що працюють, за даними Пенсійного фонду, отримали збільшення і завдяки зростанню стажу, і завдяки підвищенню розміру середньої зарплати. Це означає, що вже на пенсії вони отримували вищу зарплату, ніж до того, як на неї вийшли. Через це під час перерахунку їм врахували зростання коефіцієнта заробітку. У червні такі пенсіонери отримають збільшення у 1227,4 грн (потрійний розмір), далі – щомісячно отримуватимуть на 409,16 грн більше.

Зазначимо, що 1 березня відбулася щорічна індексація пенсій. Пенсії підвищили на 19,7% для 10,5 млн пенсіонерів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка причина що не підвищують інвалідам другої групи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні