В Україні змінять правила купівлі доларів

0
В Україні змінять правила купівлі доларів
В Україні найближчим часом вирішать проблему із відмовою банків та обмінників приймати долари без комісії. Над вирішенням цієї проблеми працюють у НБУ.

Про це пише Обозреватель.

"Над питанням трактування ступеня зношування купюр зараз активно працюють. Цього тижня представники НБУ спілкувалися на цю тему з керівниками небанківських банків та фінустанов. За підсумками дискусії дійшли висновку, що найближчим часом це питання буде вирішено. Люди не повинні турбуватися", – запевнив у медіацентрі Укрінформу член ради НБУ Василь Фурман.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, він спрогнозував, що незабаром обмінний ринок працюватиме так, як було кілька місяців тому, і попросив людей не хвилюватися. За словами Фурмана, із цим питанням пов'язано багато міфів, головний із яких — нібито заборона обміну купюр 1996 року випуску.

Він також наголосив, що зараз готівковий долар виконує насамперед функцію засобу збереження капіталу. Тоді як із десяток років тому на ньому можна було добре заробити, адже ставка доходності за доларовими депозитами перевищувала 10%. Наразі ситуація інша.

Такого, як було раніше, не буде. Прибутковість доларових депозитів у великих банківських установах – менше 1%, середніх банках – 1-3%. І зараз на перше місце виходять гривневі депозити, ставка за якими сягає 15-30%, та облігації внутрішньої державної позики (прибутковість довгострокових ОВДП – під 20%). Тому громадянам зараз набагато вигідніше користуватися саме цими інструментами зберігання та множення грошей. Але і за свої доларові заощадження не варто переживати", – підкреслив член Ради Національного банку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні