Блогер із заходу України закликав рф до агресивної війни. ФОТО

0
Блогер із заходу України закликав рф до агресивної війни. ФОТО
Служба безпеки викрила екс-військового, пропагандиста російських інформресурсів "РИА Новости" і "Звезда" Сергія Савчука на виправдовуванні збройної агресії рф.

Про це повідомили в Управлінны СБ України у Хмельницькій області.

За даними спецслужби, Сергій Савчук уродженець міста Хмельницький, він колишній військовослужбовець, У 2011 році переїхав до країни-агресора і наразі позиціонує себе як "російський публіцист, політичний та економічний експерт".

"Ще до повномасштабного вторгнення Савчук займався "інформаційною підтримкою" політики російського диктатора щодо України. Він регулярно поширював у медіа кремлівські наративи, де ставив "під сумнів" існування української державності, викривлено подавав історичні та політичні факти, дискредитуючи українців. Крім того, "легалізовував" терористичні організації "Д/ДНР", а також окуповані державою-агресором українські території. Після 24 лютого 2022 року, Савчук бере активну участь в інформаційно-психологічних операціях російських спецслужб", - йдеться у повідомленні.

Він також у своїх "публікаціях" закликає до агресивної війни, захоплення України та підтримки російських окупаційних угруповань у знищенні цивільної інфраструктури нашої держави.

"Хохлы перехотят воевать и пойдут на переговоры только тогда, когда нажрутся тяготами и лишениями по самое горло, когда аж из ушей полезет. Когда общество за тыном устанет настолько, что будет готово на что угодно, лишь бы больше не гудели "мопеды", не бабахал последний трансформатор в области и воду чтоб набирать не из речки", - пише пропагандист у соцмережах.

Крім того, через свої багатотисячні канали в телеграмі і ютубі пропагандист поширює відверті фейки про ситуацію на фронті, героїзує знищених рашистів та виступає з підтримкою мобілізаційної кампанії в РФ.

"Ініційовані СБУ експертні дослідження підтвердили, що в публікаціях та виступах Савчука наявні факти злочинних дій. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ст. 436 Кримінального кодексу України (пропаганда війни). Наразі зловмисник перебуває на території РФ. Тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності", - додали в СБУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні