Рф почала використовувати новий аеродром для атак на Україну: чим це небезпечно

0
Рф почала використовувати новий аеродром для атак на Україну: чим це небезпечно
Росія з початком наступальної операції Збройних сил України на Запорізькому напрямку перекинула борти стратегічної авіації на аеродром Моздок у Північній Осетії (Північний Кавказ).

Про це свідчать супутникові знімки Planet Labs, які є в розпорядженні «Схем», пише Варта1.

Зазначається, що вперше літаки стратегічної авіації ТУ-22М3, які є носіями крилатих ракет Х-22, на цьому аеродромі Planet Labs зафіксував 24 травня цього року. На знімку можна нарахувати шість бомбардувальників.



При цьому ще 28 квітня, як свідчать фото з супутника, стратегічної авіації на цьому аеродромі не було.

Напередодні ракетної атаки на Дніпропетровщину в ніч на 22 червня на аеродромі поблизу Моздока розміщувалося 7 літаків стратегічної авіації ТУ-22М3. Також на знімку можна помітити і вантажні літаки, які можуть транспортувати ракети.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода військовий експерт Михайло Жирохов, це може свідчити про зміну тактики армією рф.

«Аеродром Моздок використовувався ще з часів Радянського Союзу, але з 1991 року сама росія його не використовувала саме з військовою метою, хіба що для перекидання своїх сил до Сирії. Але, судячи з усього, тепер він буде використовуватися для того, щоб пробити українську систему ППО», – повідомив експерт.

Він зазначив, що напрямки, які рф використовувала раніше – з боку Рязані та Каспійського моря – досить потужно прикриті ППО, а аеродром Моздок дає можливість завдання ударів з акваторії Чорного моря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні