Яка повістка вважається врученою незаконно

0
Яка повістка вважається врученою незаконно
Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні понад рік триває воєнний стан та загальна мобілізація чоловіків. Однак при цьому повістка повинна бути вручена законно.

Про це пише ZAXID.NET.

Начальниця пресслужби Львівського обласного ТЦК та СП Марія Левко підкреслила, що повістку може отримати будь-який чоловік віком від 18 до 60 років.

Коли повістка вважається врученою законно
Марія Левко зазначила, що для того, щоб вручити повістку, передусім необхідно встановити особу, якій вона вручається. Перевіряти ж документи можуть представники Нацполіції.

"У воєнний час потрібно завжди носити з собою документи і в разі запиту надавати їх для перевірки уповноваженій особі. Такими уповноваженими особами є представники Національної поліції України",
– зазначила начальниця пресслужби Львівського обласного ТЦК та СП.

Сама ж повістка має бути правильно заповнена і підписана начальником територіального центру комплектування. У ній мають бути вказані:

прізвище, ім’я та по батькові, рік народження та адреса проживання військовозобов’язаного,
вид повістки,
дата, час та адреса, куди необхідно з’явитися,
уточнення щодо необхідних документів,
назва органу, печатка, підпис, прізвище, ім’я та по батькові начальника РТЦК та СП.

Також повістку чоловік повинен отримати особисто. Однак під час її вручення він може відмовитися від отримання повістки. У такому разі буде складений акт про відмову від отримання повістки із підписами уповноважених осіб та свідків, який вручать й військовозобов’язаному під підпис.

Якщо ж чоловік отримав повістку, однак не з'явився на виклик до ТЦК та СП, то він може бути притягнений до відповідальності. Так, неявка на виклик до ТЦК та СП карається адміністративним штрафом або кримінальною відповідальністю.

Марія Левко підкреслила, що вручення повістки насамперед робиться для уточнення облікових даних. Це аж ніяк не означає, що чоловіка одразу ж відправлять на навчання чи на фронт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні