Кому заборонено їсти огірки

0
Кому заборонено їсти огірки
Цей зелений овоч є доволі унікальним. Ми, до слова, вживаємо його незрілим. Назва "агурос" в перекладі з грецького означає "незрілий".

Про це пише 24 канал.

Попри це, він дуже корисний. У ньому мало калорій і багато різних мінеральних речовин, вітамінів, антиоксидантів, калію, кремнію тощо. А ще огірок захищає очі, заспокоює, позбавляє набряків, покращує стан шкіри та волосся і знижує рівень холестерину у крові.

Кому не можна їсти огірки
Перші огірки дозрівають у середині літа. Тому дуже ранні овочі небезпечні нітратами, якими часто їх підживлюють виробники. Якщо все ж вирішили придбати, не забувайте зрізати шкірку.

Не варто їсти цей продукт при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, зокрема при загостренні виразки, при гастриті, ентероколіті, адже це може завершитись підвищенням кислотності шлунка й здуттям живота. Також не треба вживати огірок при дискінезії жовчовивідних шляхів і нирковій недостатності.

Цей зелений овоч містить калій, який може порушити кислотно-лужний баланс та спровокувати розвиток гіперкаліємії. Це хвороба, що може спричиняти проблеми у роботі нирок, виразку тонкого кишківника чи проблеми з серцево-судинною системою.

Обережними треба бути матерям-годувальницям. Через молоко свіжі огірки можуть спровокувати у дітлахів бурчання, діарею й болі в животі.

Цікаво й те, що медики усім не рекомендують вживати після цього овоча холодну воду, газовані напої та молоко. Наслідками можуть стати порушення діяльності шлунка, утруднення травлення й поява болі у животі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні