Влада України готує план евакуації для кількох областей, якщо рф підірве ЗАЕС

0
Влада України готує план евакуації для кількох областей, якщо рф підірве ЗАЕС
Українська влада підготувала план евакуації жителів кількох областей на випадок, якщо Росія вчинить теракт на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону, пише Еспресо.

У разі російського теракту на ЗАЕС катастрофа торкнеться кількох областей. У кожному регіоні, за словами Лубінця, створено окремі штаби з евакуації, опрацьовано питання вивезення людей із зон радіусом у 30 і 50 км.

"Підготовлено всі медичні засоби й опрацьовано логістичні маршрути, де розміщуватимуть людей, як їх довозитимуть. У разі такої ситуації будуть залучені не лише державні механізми, а й волонтерські групи", - зауважив він.

Уповноважений з прав людини припускає реальну можливість ворожого теракту на Запорізькій АЕС.

"З високою ймовірністю вони можуть це зробити, я вважаю. Багато міжнародних експертів не думали, що РФ підірве Каховську ГЕС, але вони це зробили. Після цього представники міжнародних організацій кажуть, що вони цього не зроблять на ЗАЕС, але у разі підриву це торкнеться не лише України, а й сусідніх країн. Наслідки тим чи іншим способом торкнуться десятків мільйонів людей", - наголосив омбудсмен.

Досвід Каховської ГЕС показав, що росіяни блокують евакуацію людей із постраждалих районів на тимчасово окупованих територіях, до яких Україна не має доступу, тому у разі катастрофи саме їхні мешканці опиняться під найбільшою загрозою.

"На захоплених територіях цивільні постраждають найбільше", - додав Лубінець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні