Кому заборонено їсти часник

0
Кому заборонено їсти часник
Часник широко відомий своїми корисними властивостями: він зміцнює імунітет, знижує рівень цукру в крові та навіть захищає від алкогольного ураження печінки. Проте є деякі люди, яким варто утриматися від вживання цього запашного коренеплоду.

Про це пише 24 канал.

Ви могли не підозрювати, але такий звичний овоч, як часник, має низку протипоказань. І наслідки його неправильного вживання можуть бути вкрай неприємними – від втоми до нападів астми. 24 Канал розбирався, кому часник може завдати шкоди.

Кому не варто вживати часник
Давно відомо, що часник чудово допомагає під час сезонних захворювань, проте для деяких людей він може створити чимало проблем. Зокрема, цей продукт у багатьох викликає алергічну реакцію, тож до його вживання потрібно ставитися обережно.

Також вчені довели, що часник посилює апетит, тому про обмеження його кількості у раціоні варто подумати й людям, які прагнуть скинути кілька кілограмів. Через побічні ефекти овочу не рекомендують його вживати тим, хто хворіє на виразку шлунку та дванадцятипалої кишки, гастрит та геморой. Він може також нашкодити людям з епілепсією та захворюваннями нирок і печінки.

Якщо ви часто страждаєте від втоми та головних болів, то спробуйте вживати менше часнику, адже він тільки посилює ці недуги. Окрім того, в поодиноких випадках запашні зубчики коренеплоду можуть спричинити й болі у м'язах, висипання на шкірі, запаморочення, втрату апетиту та напади астми.

З цих причин лікарі радять відмовитися від вживання часнику вагітним та жінкам, які годують груддю.

Дієтологи переконані, що денна норма часнику для дорослої людини не має перевищувати 2 – 3 зубчики, і цієї кількості буде цілком достатньо для підтримання імунітету та профілактики захворювань. Та їсти його потрібно сирим, адже в обробленому вигляді овоч втрачає всі свої корисні властивості.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні