Які аналізи потрібно здавати всім щороку, щоб уникнути хвороб

1
Які аналізи потрібно здавати всім щороку, щоб уникнути хвороб
Регулярні аналізи та обстеження допомагають на ранніх стадіях виявити хвороби, запальні процеси й інші проблеми організму та вчасно почати лікування. Відповідні аналізи потрібно здавати кожному раз в рік.

Про це повідомила дерматолог Анастасія Санницька в Instagram.

Список аналізів
Загальний аналіз крові з формулою

Такий аналіз дає загальне значення про організм. Він дозволяє діагностувати захворювання, пов'язані з анемією, інфекціями, запаленням, а також порушення згортання крові та раком.

Загальна біохімія крові + інсулін

Аналіз допоможе попередити цукровий діабет, проблеми з печінкою та жовчним міхуром та нирками.

Обстеження покажуть загальний білок крові, альбумін - це "будівельний матеріал" для всього організму.

Ліпідограма

Дане обстеження допоможе попередити атеросклероз. А це своєю чергою допоможе запобігти інфаркту, інсульту та жовчекам'яну хворобу.

Тиреотропний гормон і антитіла до тиреопероксидази

Це показник щитоподібної залози, яка є головною метаболізму. Тому дуже важливо контролювати її стан.

Вітаміни

Необхідно регулярно здавати загальний вітамін D, вітамін В12, B9, феритин, трансферин, залізо сироваткове, загальний Са, Mg і Zn.

Дефіцит цих вітамінів та мінералів відповідає за здоров'я всього організму, а зокрема нервову систему, шкіру та волосся.

Кому необхідно регулярно здавати аналізи
Лікар зазначила, що цей список аналізів для здорових людей, яких нічого не турбує і немає ніяких скарг на здоров’я. Однак, якщо ж у вас є хронічні захворювання, чи генетична схильність до них, то лікар може додати ще інші показники, після збору анамнезу.

"В залежності від того, яку лабораторію ви оберете, будуть різні нормативні значення. Тому я завжди рекомендую обирати одну лабораторію, і завжди у ній здавати. Для того аби було просто порівнювати ваші показники в динаміці", - йдеться у повідомленні.

У будь-якому віці необхідно проходити такі обстеження:

УЗД органів черевної порожнини та малого таза - один раз на 1–2 роки
Рентгенографія органів грудної клітки чи флюорографія за показами
Тестування на гепатити В, С і ВІЛ, якщо людина у групі ризику (був контакт із кров’ю чи біологічними рідинами, є часта зміна статевих партнерів, манікюр нестерильними інструментами)
Огляд стоматолога - двічі на рік.
Важливо пам'ятати, що запобігти захворюванню завжди легше, ніж його лікувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Актуальна інформація, дякую авторові! Сама дотримуюся профілактичних оглядів та вже й чоловіка привчила, разом зі мною здає аналізи в Євроклініка (Київ) evroklinika.com/navparvlenia/analizy/ у мене свій чек-лист, а нього - свій.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні