Які продукти не треба мити

0
Які продукти не треба мити
Приготування будь-якої їжі зі свіжих інгредієнтів зазвичай включає в себе промивання, очищення та нарізку, особливо коли мова йде про овочі та фрукти. Однак деякі продукти ні в якому разі не треба мити, оскільки це може бути небезпечно для здоров'я.

Про те, які продукти не можна мити перед приготуванням розповіли фахівці популярному ресурсу Eat this, not that, передає Styler.

Зелень з супермаркету
Незалежно від того, наскільки чиста ваша кухня, будь-яку листову зелень, розфасовану в упаковки за написом "вже помито", не слід промивати повторно.

"Повторне миття їх вдома може фактично збільшити ризик того, що листова зелень забере бактерії з вашої раковини, обробних дошок, ножів, друшляків, мисок або інших предметів в процесі миття", - каже дієтолог Нева Кокран.

Вона підкреслила, що навіть бездоганно чисті домашні кухонні приміщення далекі від стандартів чистоти на підприємствах, де переробляється розфасована зелень.

"Листова зелень в запечатаних пакетах з етикетками "помито" або "готове до вживання" проводиться на підприємстві, проінспектованому державним регулюючим органом і працюючому відповідно до належної виробничої практики", - зазначила Кокран.

Попри те, що листя салату, весняний мікс або рукола можуть бути непоганими в упаковці, є кілька перевірених правил, яких ви повинні дотримуватися, вживаючи їх.

Коли готуєте їжу, мийте руки протягом 20 секунд з милом та гарячою водою, перш ніж взятися за продукт. Також краще переконатися, що будь-які поверхні, такі як обробні дошки або миски, очищені або продезінфіковані, перш ніж класти на них зелень.

Пам’ятайте, що сама ваша кухонна мийка іноді може бути місцем, де найімовірніше забруднюються ваші інгредієнти, тому обов’язково ретельно очистіть її перед тим, як почати готувати.

Сире м'ясо та яйця
Помити м’ясо, птицю або яйця також є поганою ідеєю.

Миття сирого м’яса, курки, індички або яєць може поширити мікроби на раковину, стільницю та інші поверхні на вашій кухні. Ці мікроби можуть потрапити на інші продукти, такі як салати чи фрукти, що може призвести до хвороб.

Більше нема потреби мити м'ясо або птицю завдяки сучасним комерційним методам миття. М'ясо та птиця досить ретельно очищаються при переробці. Тому будь-яке подальше миття є непотрібним додатковим ризиком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні