Які документи при собі повинні мати українські чоловіки під час війни

1
Які документи при собі повинні мати українські чоловіки під час війни
Під час дії воєнного стану чоловіки призовного віку мають носити з собою документи. Керівник Львівського обласного ТЦК та СП пояснив, про які саме папери мовиться.

Про це пише 24 канал.

Варто зазначити, що мова про чоловіків 18 – 60 років. Олександр Тіщенко розповів, що показувати документи мають не тільки чоловіки призовного віку, а й представники військкоматів, які вручають повістки.

"Під час воєнного стану кожен громадянин, незалежно від віку і статі, повинен мати при собі документ, який би міг ідентифікувати його особу", – заявив посадовець.

Він також пояснив, що чоловіки призовного віку – 18 – 60 років – також повинні мати при собі військово-обліковий документ.

Адвокат Роман Сімутін розповідав, що відбувається, якщо чоловік відмовляється надати представникам ТЦК та СП військовий квиток для посвідчення особи.

Керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко розповів, що громадяни також мають право вимагати у представника Територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який вручає повістки, документи.

"Звичайно, мають. Сьогодні багато хто ходить у військовій формі. А вручати повістки мають право лише відповідні уповноважені особи", – пояснив Тіщенко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли все в рамках Закону, їх діставати не доведеться, бо перевіряльщики не мають ні повноважень, ні посвідчень, ні законних підстав. Коли свавілля, краще при собі документів не мати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні