Українці можуть безкоштовно евакуюватися з деяких регіонів

0
Українці можуть безкоштовно евакуюватися з деяких регіонів
Україна вже розпочала евакуацію для бажаючих з регіонів навколо ЗАЕС - вона безкоштовна та включає в себе дорогу, проживання та харчування.

Про це віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла в ефірі телемарафону, пише Еспресо.

"Так, у людей вже є змога евакуюватися. Вони можуть зателефонувати на гарячі лінії ОВА або 15 48 - до нас. Я знаю, що в п’ятницю телефонували на гарячу лінію люди з Нікополя, і ми сьогодні організовуємо евакуацію з Дніпропетровської області разом з ОВА", - сказала Верещук.

Вона повідомила, що провела нараду з представниками ОВА, де обговорила план евакуації з найближчих до ЗАЕС громад.

"На сьогодні Запорізька ОВА - це 23 населені пункти, 4 територіальні громади. Ми чітко розуміємо, скільки там дітей, скільки маломобільних, скільки людей з інвалідністю, які потребують додаткового догляду. Отже, є розуміння, що робити, є підготовчі процеси, і ми їх проходимо", - запевнила міністерка.

Вона також розповіла, що евакуація відбуватиметься в Чернівецьку та Львівську області та на Закарпаття.

"Така евакуація буде повністю безкоштовна. Тобто це потяги, коли люди зголосяться їхати, це харчування і проживання. До прикладу, Закарпаття, Чернівецька та Львівська області уже чекають, якщо є така потреба і люди відчувають, що готові їхати", - пояснила Верещук.

Посадовиця також порадила виїжджати зараз, оскільки окупанти, у випадку аварії, не допомагатимуть цивільному населенню, а тільки використають його в якості живого щита.

"Знайти будь-які можливості і виїжджати. Я щиро сподіваюся, що аварії не буде, але ми маємо бути готові. Наші ЗСУ ідуть по них. І ви розумієте, що вони хочуть використовувати наше цивільне населення в якості живого щита. Не треба їм давати це робити, треба виїхати, перечекати, ми деокупуємо ці території, потім повернемося", - додала Верещук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні