Росіяни обстріляли церемонію прощання із загиблим військовим

0
Росіяни обстріляли церемонію прощання із загиблим військовим
Внаслідок удару російських військових по місту Первомайський на Харківщині постраждали 38 людей, 12 з них – діти. Ракета влучила неподалік церемонії прощання з полеглим бійцем спецпідрозділу ГУР «Кракен» і 3-ї ОШБр Олегом Фадєєнком.

Про це 4 липня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Спершу повідомлялось, що росіяни обстріляли місто нібито фугасним снарядом. Згодом інформацію про вид боєприпасу прибрали з публікації Синєгубова. Піжніше він уточнив, що удар по Первомайському росіяни завдали ракетою «Іскандер». Станом на 18: 00 відомо про 38 поранених внаслідок удару РФ по Первомайському, повідомили оновлені дані у пресслужбі прокуратури. Серед поранених – 12 дітей. Пошкоджень зазнали вісім багатоповерхівок та автомобілі.

Начальник штабу спецпідрозділу ГУР «Кракен» Костянтин Немічев проінформував, що ворожий снаряд влучив у будинок, який знаходиться на відстані 800 метрів від місця проведення церемонії прощання з їхнім полеглим побратимом Олегом Фадєєнком на псевдо «Малиш», який пізніше перейшов воювати у 3 ОШБр.

«Те, що це був цілеспрямований удар по людях, що прийшли попрощатися з Олегом, сумнівів нема, адже за весь час війни це третій приліт по місту», – підкреслив він. Військовий заявив, що окупанти не мають честі та замість бою з захисниками продовжують бити по мирних мешканцях.

Боєць спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони України «Кракен» і 3-ї ОШБр Олег Фадєєнко напередодні загинув у бою за Бахмут.

Фадєєнко із перших днів повномасштабного вторгнення звільняв Харківщину у складі спецпідрозділу «Кракен». Пізніше брав участь у боях за Бахмут, як командир розвідвзводу у складі 3-ї штурмової бригади, провів багато успішних наступальних і диверсійних операцій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні