Б’ють ногами і стріляють: в Україні - нова хвиля жорстких вручень повісток. ВІДЕО

0
Б’ють ногами і стріляють: в Україні - нова хвиля жорстких вручень повісток. ВІДЕО
У мережі протягом останніх кількох діб опубліковано серію відео, як стверджують автори, жорстких вручень повісток працівникам ТЦК з подальшим затриманням.

Про це пише Уніан.

Йдеться про Одеську, Тернопільську та Дніпропетровську області. До прикладу, видання "Терміново" пише про випадок "мобілізації", що стався ще 11 липня, пасажирів автобуса "Микулинці-Тернопіль".

На відео видно, як група чоловіків у військовій формі та з автоматами зупиняє транспорт, на що якась жінка за кадром обурюється зі словами: "Яке ви маєте право спиняти машину?". Невдовзі між нібито військовим та пасажиром, який намагався в той момент з сумками повернутися у салон автобуса, спалахує конфлікт - у хід ідуть кулаки.

У коментарі ТСН.ua речник Тернопільської облполіції Сергій Крета заявив, що відео правоохоронці бачили і вже внесли відповідні відомості до Єдиного журналу обліку про скоєння злочинів і правопорушень. Втім, до поліцейських ніхто не звертався.

@user3121563577603

♬ оригінальний звук - user3121563577603


Окремо у Telegram "ХДніпро" з'явилося відео нібито жорсткого вручення повісток у Дніпропетровській області зі стріляниною. На відео кілька чоловіків у військовій формі переслідують відпочивальника у місцевому парку і врешті оточують його зі зброєю. При цьому один з "військових" крикнув: "Стріляй по ногах! Мені по**й" Жінка, яка знімала на камеру сутичку, стверджує, що нарахувала у той момент шість військових. Згодом хтось з чоловіків вистрілив у повітря.

Поліцейські наразі проводять перевірку та встановлюють усіх учасників події, повідомила у коментарі ТСН.ua речниця поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська. За даними джерел журналістів у МВС, учасниками подій були, зокрема, і представники ТЦК.



Ще одне відео з нібито "врученням повісток" було опубліковано в одеських Telegram-каналах. На ролику група чоловіків у військовій формі спершу б'є якогось чоловіка, а потім намагається затягнути його у жовтий бус. Втім, як підкреслила речниця ОК "Південь" Наталя Гуменюк у коментарі ТСН.ua, на кадрах - не співробітники ТЦК: "На відео - не наш транспортний засіб, такого транспортного засобу в ТЦК немає, на відео - не співробітники ТЦК".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні