В Україні можуть знову почати вимикати світло: у чому причина

0
В Україні можуть знову почати вимикати світло: у чому причина
В "Укренерго" заперечують чутки про наміри масово відключати споживачів через навантаження на електромережі. Але визнають: якщо споживання буде ще зростати в дефіцитні для енергосистеми години, диспетчерському центру "Укренерго" доведеться застосовувати додаткові заходи для балансування енергосистеми.

Про це розповіла прессекретарка НЕК "Укренерго" Марія Цатурян, пише Телеграф.

"Поки ми не прогнозуємо відключень споживачів, але це не означає, що можна споживати скільки завгодно. Енергосистема в процесі відновлення, основного обладнання, що працює, значно менше, аніж зазвичай, бо багато побито. На обладнання, яке в роботі, навантаження значно більше в пікові години, й воно може виходити з ладу. Щоб цього уникнути, треба знижувати споживання", — каже Марія Цатурян.

Водночас директор енергетичних та інфраструктурних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що Україна вже досягла піку споживання, але відключення все ще ймовірні, вважає експертка.

"Я не думаю, що енергоспоживання збільшуватиметься у найближчі тижні, ми вже досягли літнього піка. Але ймовірність відключень існує, тому що система працює в аварійному режимі. Порівняно з іншими країнами Європи, ймовірність аварійних відключень вища. З моєї точки зору, вона може перевищувати 30%", — каже експертка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні