Чи загрожує українцям новий блекаут

0
Чи загрожує українцям новий блекаут
Ситуація з електроенергією цієї осені та зими можу бути складнішою, ніж торік. Проте ймовірність нового блекауту в Україні мінімальна.

Про це розповів директор центру «Психея» Геннадій Рябцев, пише РБК-Україна.

На думку експерта, у разі нових масових атак російських окупантів на енергетичну систему ситуація буде складною, але масштабного блекауту не очікується.

«Ймовірність повного блекауту в Україні буде надзвичайно низькою. Навіть потужні атаки РФ на критичну енергетичну інфраструктуру не здатні призвести до повного і тривалого вимкнення її для більшості споживачів», - зазначив Рябцев.

Він пояснив, що зараз енергосистема України не така надійна, як торік, енергетичний баланс хиткий, а резервних потужностей порівняно з минулим роком, не так багато.

При цьому зазначається, що звичайні українці і промисловість вже фактично підготувалися до опалювального сезону, придбавши прилади для альтернативної генерації. Мова йде про зарядні станції, генератори тощо.

Варто зазначити, що після зимового періоду та масових атак Росії ситуація зі світлом в Україні стабілізувалася. Енергетики не вводять відключень світла, а перебої бувають у прифронтових регіонах, які страждають від обстрілів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні