Військовим дозволили звільнення з армії під час війни: але є одна умова

0
Військовим дозволили звільнення з армії під час війни: але є одна умова
В Україні триває повномасштабна війна та мобілізація. Причому ЗСУ потребують для контрнаступу дедалі більше свіжого дієздатного поповнення. Водночас, деяким добре навченим військовим дали право на звільнення з армії під час війни,

Про це пишуть Патріоти України.

Вступила в дію норма закону, яка дає їм право на таке звільнення. Вона записана у змінах до статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Причому ці зміни стосуються всіх військовослужбовців: і тих, які були мобілізовані та призвані до війська, і тих, які перебували на контрактній службі. Ті, хто підпадає під дію цієї статті закону, мають право в будь-який момент написати заяву на звільнення з армії або на розірвання контракту і подальшу демобілізацію.

Таке право дали військовослужбовцям, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час виконання військового обов'язку.

До близьких родичів належать: чоловік, дружина, батько, мати, донька, син, дід, баба або рідні (повнорідні, неповнорідні) брати і сестри. Раніше таке право мали лише ті військовозобов'язані українці, які ще не буди мобілізовані. Але тепер несправедливість виправили, і таке право дали тим, хто вже на цей час перебуває в ЗСУ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні