Стало відомо, які повістки будуть вручати українцям у серпні

0
Стало відомо, які повістки будуть вручати українцям у серпні
В Україні воєнний стан та загальну мобілізацію подовжено до 18 серпня 2023. Повістки можуть вручати особисто під підпис за місцем проживання військовозобов'язаного або в громадських місцях. Також повістку може вручати роботодавець, якщо відповідний наказ надійшов від начальника районного/обласного ТЦК.

Про це пише ТСН.

Усього існують чотири види повісток, проте, оскільки призов на строкову службу не відбувається під час воєнного стану відповідно до статті 18−1 Закону про військовий обов’язок і військову службу, в серпні видаватимуть такі види повісток:

1. Повістка для уточнення даних, яку вручають, щоб оновити інформацію про військовозобов'язаного - стан здоров'я, місце роботи, сімейний стан.

2. Повістка на проходження військово-лікарської комісії, яка зобов'язує військовозобов'язаного пройти медичне обстеження. Після проходження ВЛК в медичну картку заноситься висновок комісії про придатність, непридатність чи обмежену придатність до військової служби.

3. Мобілізаційне розпорядження вручається військовозобов'язаному після проходження медкомісії, якщо його визнано придатним до проходження військової служби.

Що повинно бути вказаним в повістці
1. ПІБ та адреса місця проживання призовника.
2. Вид повістки.
3. Перелік документів, які треба мати із собою.
4. Дата, час та адреса – коли й куди необхідно з’явитися;
5. Назва органу, печатка, підпис, ПІБ керівника ТЦК та СП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні