Українців закликають запасатися павербанками та генераторами

0
Українців закликають запасатися павербанками та генераторами
Майбутньою зимою українська енергосистема може зіткнутися зі ще більшими викликами, ніж минулої – адже завдані їй Росією руйнування дуже масштабні і повноцінно впоратися з ними за літо не вдалося.

Про це пише Обозреватель.

Відповідно, відключення світла можуть повернутися, а тому українцям слід уже зараз подбати про приготування всього необхідного – насамперед зарядних станцій, генераторів та палива до них.

При цьому важливо розуміти: проблеми будуть, навіть якщо РФ не вдаватиметься до масових обстрілів, йдеться в матеріалі УП. Річ у тім, що:

з холодами споживання електрики зросте;
отже, зросте і навантаження на і так ослаблену енергосистему країни.
Так, виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук на прикладі Києва пояснив: кожні мінус п'ять градусів температури повітря – це плюс 100 МВт споживання. І "що буде холодніше, то більшим буде дефіцит".

"Україна споживатиме більше, і може виникнути значно більший дефіцит, який не вдасться покрити імпортом. Коли імпорту не вистачить, систему доведеться балансувати відключеннями", – пояснив він.

Також дуже можливі проблеми з генерацією електрики. За словами директора Центру дослідження енергетики Олександра Харченка, величезну роль у цьому може відіграти відсутність у мережі Запорізької АЕС.

"Якщо Запорізькій АЕС у системі не буде, то у нас будуть досить відчутні проблеми з генерацією. Розмір цього дефіциту, як мені особисто видається, перекрити імпортом ми не зможемо. Просто стільки імпорту ми не затягнемо. Тому взимку цілком можуть бути обмеження", – пояснив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні