Чому не можна приймати душ під час грози

0
Чому не можна приймати душ під час грози
Більшість людей думає, що перечікуючи грозу у приміщенні, їм нічого не загрожує. Але такі звичні процедури як миття рук чи похід у душ можуть бути вкрай небезпечними, якщо за вікном гримить і блискає.

Про це пише СNN, передає STYLER.

Чому не можна приймати душ під час грози
Блискавка може проходити через водопровід, тому під час грози не слід приймати душ, мити руки чи посуд. Про це застерігають у Центрі контролю та профілактики захворювань США.

Ризик проходження блискавки крізь сантехніку може бути меншим із пластиковими трубами, ніж у порівнянні з металевими. Однак найкраще уникати будь-якого контакту з водопроводом і проточною водою під час грози, щоб зменшити ризик отримати удар.

Втім це не єдина небезпека, коли ви перебуваєте у приміщенні. Тримайтеся якомога далі від під’їздів і балконів, не наближайтеся до вікон і дверей. Також не варто лягати на бетонну підлогу і спиратися на бетонні стіни.

"Не використовуйте нічого, що підключене до електричної розетки, наприклад комп’ютери чи інше електронне обладнання. На час грози відмовтесь від дротових телефонів. Стільникові та бездротові телефони - безпечні, якщо вони не підключені до розетки через зарядний пристрій", - зазначають у Центрі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні