Ці продукти заборонено консервувати в домашніх умовах

0
Ці продукти заборонено консервувати в домашніх умовах
Літо - час для заготовок на зиму. Багато господинь вже почали займатися консервацією, але закочувати в банки можна не всі продукти.

Про це пише Главред.

Молочні продукти
Молоко, йогурт і сир, не призначені для тривалого зберігання у вигляді консервів, через те, що вони можуть псуватися і ставати непридатними до вживання. По-перше, молочна продукція швидше, ніж інша їжа, стає прогірклою. По-друге, в густій консистенції утворюються бактерії, які погано піддаються повній стерилізації.

Свіжі зелень і трави
Зелень і трави швидко втрачають свої аромати і поживні властивості при консервації.

Зернові
Навіть якщо зерно не володіє маслянистістю і сухістю за складом, це не робить його придатним для домашнього консервування. Процес нагрівання зернових призводить до значної втрати поживних речовин, що знижує їх користь для організму.

Крім того, вплив високих температур скорочує термін зберігання зернових. Ще одним серйозним недоліком є ризик утворення цвілі і бактерій всередині зерен.

У зв'язку з цим, консервування вівса, ячменю, рису і пшениці не рекомендується.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні