ПЦУ офіційно переходить на новоюліанський календар

0
ПЦУ офіційно переходить на новоюліанський календар
Православна церква України затвердила перехід на новоюліанський календар.

Про це повідомив митрополит Київський і всієї України Епіфаній на брифінгу за результатами Помісного собору, передає кореспондент Укрінформу.

Відповідне рішення священники ухвалили під час Помісного Собору Православної Церкви України, що відбувся у Софії Київській.

"З 1 вересня цього року Православна церква України офіційно переходить на новоюліанський календар. Календарна комісія нашої церкви вже підготувала відповідний календар, щоб з практичного боку не було жодних перешкод", - сказав Предстоятель ПЦУ.

Він зауважив, що до переходу на новий стиль ПЦУ рухалася впродовж останніх п'яти років. "Зараз ми побачили, відчули та зрозуміли, що віряни готові до зміни календаря", - сказав митрополит.

Він нагадав, що рішення про перехід на новоюліанський календар було ухвалено на Архієрейському соборі у травні цього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні