ЗСУ попереджають, що рф готує нову тактику ракетних ударів по Україні

0
ЗСУ попереджають, що рф готує нову тактику ракетних ударів по Україні
Сили оборони України вжили заходів для захисту портової інфраструктури та забезпечення максимальної роботи ППО.

Про це 29 липня в ефірі телемарафону повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Суспільне.

«Сподіваємось, що вжиті заходи будуть досить ефективними, але спостерігаючи за тим, що ворог взяв певну паузу, можна зробити висновок, що він готується до наступних атак за можливо новою тактикою», – сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що ворожі корабельні угруповання у зв'язку зі штормом скорочено фактично удвічі: «Наразі в Чорному морі шість одиниць, в Азовському одна. Збирають надводну обстановку. Ракетоносії в пунктах базування, на бойовому чергуванні вони не спостерігаються. Також продовжується курсування великих десантних кораблів вздовж поромної переправи».

Також Гуменюк прокоментувала погрози російських військових цивільним суднам: «На цивільні екіпажі здійснюється психологічний тиск, тому що велика присутність кораблів у Чорному морі звісно їх бентежить. Знаючи про те, що росіяни здатні вдаватись до будь-яких безпрецедентних дій, судновласники намагаються обходити ті райони, де можливі ось такі зіткнення, навіть на інформаційному рівні. Фактично над Чорним морем проголошено, що відкритістю українських портів керує наразі Росія».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні